ΕΡΤ, 3ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ

"Έστιν ουν Τραγωδία / Μίμησης πράξεως σπουδαίας και τελείας / Μέγεθος εχούσης, ηδυσμένω λόγω / Χωρίς εκάστου των ειδών εν τοις μορίοις / Δρώντων και ου δι απαγγελίας / Δι ελέου και φόβου περαίνουσα /Την των τοιούτων παθημάτων κάθαρσιν" - Αριστοτέλους, "Ποιητική"

Ο ΥΜΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΥ

Φαντάσου έναν καρεκλοκένταυρο με αποκολλημένα τα πισινά του, να έρπει προς το νέο του αξίωμα. Μοιάζει με αλλόκοτο μαλάκιο, αηδιαστικά απροστάτευτο και εμετικά θλιβερό. Την ώρα που πανικόσυρτο, σπεύδει να οχυρωθεί στο νέο του κέλυφος. Ίσως, γι' αυτό και κανένας από τους γυμνόποδες αδελφούς μου, δεν το πατάει. Τόσο πολύ το σιχαίνονται. - Κώστας Ι. Γιαλίνης

ΤΑΙΝΙΕΣ ΕΔΩ (Συνερ/να Κανάλια): www.youtube.com/user/TileorasisDagkilaswww.dailymotion.com/user/ArgyriosDagkilas

ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ: ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΧΑΟΣ *** ΧΑΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ *** 20 Ε/6μ - 30 Ε/12μ

ΟΙ ΚΑΤΑΡΕΣ ΤΟΥ "ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ" ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ, ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!

ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΣ:
«Τοις ευσεβείς μεν επαγγελλομένοις τα των Ελλήνων δε δυσσεβή δόγματα τη ορθοδόξω και καθολική εκκλησία περί τε ψυχών ανθρωπίνων, και ουρανού και γης, και των άλλων κτισμάτων αναιδώς ή μάλλον ασεβώς επεισάγουσιν ανάθεμα (γ')».

Μετάφραση:
Σε όσους παριστάνουν τους ευσεβείς, ενώ, την ίδια στιγμή, εισάγουν με θράσος ή πολύ περισσότερο με ασέβεια στην Ορθόδοξη και Καθολική Εκκλησία τις ασεβείς δοξασίες των ΕΛΛΗΝΩΝ και για τις ανθρώπινες ψυχές και για τον ουρανό και τη γη και για τα άλλα κτίσματα, ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ!..
Τρεις φορές Ανάθεμα δηλαδή στους:
Ορφέα, Θαλή, Αναξίμανδρο, Αναξιμένη, Πυθαγόρα, Ξενοφάνη, Παρμενίδη, Ζήνωνα, Εμπεδοκλή, Ηράκλειτο, Αναξαγόρα, Δημόκριτο, Σωκράτη, Πλάτωνα κ.α. ΟΛΟΙ οι Αναθεματισμοί: ΕΔΩ


"Οι καλύτερες τουρκικές εφημερίδες (και πληθώρα ιστοσελίδων), είναι οι Ελληνικές!.." Αργ. Δαγκ.

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΙΣ: Οι λογαριασμοί μας στο “Πανοράμιο” μηδενίστηκαν αυτοβούλως. ΜΗΝ τους ψάχνετε...

ΠΡΟΣΟΧΗ!.. ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ...

Οι ιστοσελίδες μας ΔΕΝ δημοσιεύουν Δ.Τ. γραμμένα δίγλωσσα, ήτοι: Ελληνικά ανακατεμένα με Αγγλικούρες, Γερμανικούρες, Γαλλικούρες, υποψιαζόμαστε σε λίγο θα μας στέλνουν και Κινεζικούρες! Συντάσσετε τα Δ.Τ. σας σε αμιγή Ελληνική γλώσσα, δεκτά γίνονται μόνον τα ακρωνύμια σε Λατινικό αλφάβητο, ή φράσεις γνήσιες, ατόφιες της Λατινικής γραφής και γλώσσης.


Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

WOMEX 12 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

H WOMEX 12 Θεσσαλονίκη υπό την αιγίδα της Α.Ε του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια

# Χορηγοί Επικοινωνίας οι ΕΡΤ και ΕΡΤ 3 / TV100 και FM100

# Γίνε εθελοντής στη WOMEX 12 Θεσσαλονίκη

# «Club Globalkan»: Καταληκτική ημερομηνία υποβολής προτάσεων η 11η Μαίου

# Πραγματοποιήθηκε ενημερωτική Ημερίδα στο Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού στις 21 Μαρτίου

# Περισσότερες πληροφορίες στο www.womex.gr

# Μια σημαντική είδηση για τη WOMEX 12 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Η φετινή 18η στην σειρά διοργάνωση της μεγαλύτερης θεματικής έκθεσης παγκοσμίως για τις Μουσικές του Κόσμου τέθηκε υπό την αιγίδα της Α.Ε του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια

# Χορηγοί Επικοινωνίας οι ΕΡΤ και ΕΡΤ 3 / TV 100 & FM 100

Ανακοινώνουμε ότι χορηγοί επικοινωνίας της WΟΜΕΧ 12 Θεσσαλονίκη είναι η ΕΡΤ και η ΕΡΤ 3 όπως επίσης και η Δημοτική Τηλεόραση TV 100 και το Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης FM100

# Γίνε εθελοντής της WOMEX 12 Θεσσαλονίκη!

Ο καθένας μπορεί να συμμετέχει στη WOMEX 12 Θεσσαλονίκη, βοηθώντας με το δικό του τρόπο να ζήσει η πόλη μερικές από τις σημαντικότερες στιγμές στα πολιτιστικά χρονικά της.

Οι εθελοντές θα συμβάλλουν καθοριστικά στην αίσια διεξαγωγή της διοργάνωσης, καθώς θα μας βοηθήσουν να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την πόλη και τους ανθρώπους της. Παράλληλα, οι εθελοντές, μέσα από την προσφορά τους στη WOMEX 12 Θεσσαλονίκη, θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν και να αναπτύξουν δεξιότητες και ικανότητες που θα τους ενισχύσουν τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο (πχ. επικοινωνιακές, οργανωτικές δεξιότητες, ικανότητα στις δημόσιες σχέσεις κτλ).

Άνθρωποι κάθε ηλικίας και ειδικότητας μπορούν να γίνουν μέλος της ομάδας των εθελοντών της WOMEX 12 Θεσσαλονίκη, βάζοντας έτσι και αυτοί το δικό τους λιθαράκι στη μεγαλύτερη μουσική διοργάνωση που επιχειρείται στην πόλη τα τελευταία χρόνια!!!

Διαβάστε περισσότερα στο http://www.helexpo.gr/womex/gr/x10_volunteers.asp#c

# «Club Globalkan»: Καταληκτική ημερομηνία υποβολής προτάσεων η 11 Μάιου

Η WOMEX 2012, η Παγκόσμια Έκθεση Μουσικής που πραγματοποιείται φέτος στην Θεσσαλονίκη, από την Τετάρτη 17 έως την Κυριακή 21 Οκτωβρίου, θα φιλοξενήσει μια επιπλέον σκηνή. Η σκηνή, που ονομάζεται «Club Globalkan», είναι αφιερωμένη στη μουσική των Βαλκανίων και θα παρουσιάσει καλλιτέχνες από την Ελλάδα και τις γειτονικές χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, στις τρεις φεστιβαλικές βραδιές της WOMEX.

Το «Club Globalkan» είναι μια πρωτοβουλία των ελληνικών τοπικών διοργανωτών της WOMEX. Η προσπάθεια αυτή υποστηρίζεται από τον Δήμο Θεσσαλονίκης Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Τουρισμού - και διοργανώνεται από τη «Gaia Live».

Η υποβολή προτάσεων για το «Club Globalkan» έχει ξεκινήσει. Οι προτάσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι και την Παρασκευή 11 Μαΐου.

Εάν είστε επαγγελματίας μουσικός ή συγκρότημα και επιθυμείτε να εμφανιστείτε το έργο σας σε ένα ευρύτερο διεθνές κοινό και πιστεύετε ότι καλύπτετε τις προϋποθέσεις για μια διεθνή περιοδεία, τότε η παρούσα πρόσκληση σας αφορά:

Έχετε την δυνατότητα να εμφανιστείτε στη WOMEX 12 Θεσσαλονίκη, το κορυφαίο μουσικό γεγονός στον πλανήτη, με θέμα τις Μουσικές του Κόσμου. Εάν επιλεγείτε από την ανεξάρτητη επιτροπή του «Club Globalkan», θα έχετε την δυνατότητα να παρουσιάσετε το έργο σας, στο μεγαλύτερο κοινό, από οποιαδήποτε άλλη διεθνή μουσική συνάντηση του είδους. Θα εμφανιστείτε μπροστά σε ειδικούς επαγγελματίες της διεθνούς μουσικής και υπεύθυνους προγράμματος σχετικών φεστιβάλ από όλο τον κόσμο, σε γραφεία μετάκλησης καλλιτεχνών, μάνατζερ (το 2011 συμμετείχαν στη WOMEX περί τους 700), δισκογραφικές εταιρείες, διανομείς, δημοσιογράφους και επαγγελματίες του κλάδου – δηλαδή όλους αυτούς που μπορεί να παίξουν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη, την ανάπτυξη της σταδιοδρομίας και της καριέρας ενός καλλιτέχνη.

Χρηματοδότηση: Παρακαλούμε ας σημειωθεί ότι οι διοργανωτές του «Club Globalkan» δεν είναι σε θέση να καλύψουν τις αμοιβές, τα έξοδα ταξιδίου ή άλλα έξοδα σας. Αυτά που σας παρέχονται είναι:

Η αξία της 45λεπτης παράστασής σας στην ειδική σκηνή του «Club Globalkan», ο απαραίτητος τεχνικός εξοπλισμός και εκτεταμένη διαφημιστική κάλυψη της συμμετοχής σας. Αυτό περιλαμβάνει την προώθηση και τη διαφήμιση της ίδιας της παράστασης που θα δώσετε, την προβολή σε ενημερωτικά δελτία προς τα ΜΜΕ και εκθέτες, τη δημοσίευση του πλήρους βιογραφικού σας και στοιχείων επικοινωνίας σας στον ετήσιο μεγάλο οδηγό της WOMEX και πολλά ακόμη προνόμια. Επιπλέον, όλοι οι καλλιτέχνες που θα προκριθούν για να εμφανιστούν στο «Club Globalkan» αποκτούν δωρεάν πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες των εκδηλώσεων της WOMEX, συν μία δωρεάν εγγραφή για τον καλλιτεχνικό εκπρόσωπό τους.

‘Όσοι επιθυμούν να υποβάλλουν πρόταση για συμμετοχή, καλό είναι να προϋπολογίσουν προσεκτικά τα συνολικά τους έξοδα και να ενημερώσουν την Επιτροπή του «Club Globalkan» σχετικά με τους πόρους στήριξης ή χρηματοδότησης, αν υπάρξουν (πχ. ιδιωτικοί, δημόσιοι φορείς κτλ).

Αν ενδιαφέρεστε ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες για να υποβάλλετε την αίτηση σας: http://www.helexpo.gr/womex/eng/x7_globalkan.asp#s

# Ενημερωτική Ημερίδα για τη WOMEX 12 Θεσσαλονίκη στο Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού στις 21 Μαρτίου

Με αφορμή την πραγματοποίηση της WOMEX 12 - World Music Expo - στην Θεσσαλονίκη, το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού διοργάνωσε ημερίδα στο Αμφιθέατρο του ΥΠ.ΠΟ.Τ, στην Αθήνα. Στην ημερίδα μέλη της οργανωτικής επιτροπής της WOMEX 12 Θεσσαλονίκη και ειδικοί ανέπτυξαν θέματα που σχετίζονται με την προετοιμασία και τη συμμετοχή ελληνικών μουσικών σχημάτων σε διεθνείς μουσικές εκθέσεις.

Ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, σε χαιρετισμό του τόνισε «Μία από τις προτεραιότητες της πολιτικής μας είναι η εξωστρέφεια, η προώθηση και διάδοση του ελληνικού σύγχρονου πολιτισμού στο εξωτερικό. Προς αυτήν την κατεύθυνση ήδη από τις πρώτες μέρες που ανέλαβα το Υπουργείο δρομολογήσαμε τη συμμετοχή του ΥΠ.ΠΟ.Τ με εθνικό περίπτερο στις μεγαλύτερες διεθνείς εκθέσεις μουσικής, ώστε να έχουν τη δυνατότητα οι Έλληνες δημιουργοί και καλλιτέχνες να προβάλλουν το έργο τους και να έρθουν σε επικοινωνία με την παγκόσμια μουσική βιομηχανία. Ένα ακόμα σημαντικότερο βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση ήταν η επιτυχής διεκδίκηση της διοργάνωσης της έκθεσης WOMEX 12 Θεσσαλονίκη σε συνεργασία με το Δήμο της Θεσσαλονίκης».

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης υπογράμμισε τη σημασία μιας τέτοιας διοργάνωσης για την πόλη. «Η διοίκηση του Δήμου αγκάλιασε από την αρχή την προσπάθεια» είπε χαρακτηριστικά. «Δημιουργούμε ευκαιρίες και δυνατότητες, φέρνουμε διεθνή γεγονότα στην Θεσσαλονίκη, καθιστώντας την πόλη διεθνή προορισμό σε πολιτιστικό, τουριστικό και οικονομικό επίπεδο. Δίνουμε την ευκαιρία στο τοπικό δυναμικό να έρθει σε επαφή με καλλιτέχνες από το εξωτερικό, να επικοινωνήσει το έργο του. Διοργανώσαμε τη Biennale νέων καλλιτεχνών της Ευρώπης και της Μεσογείου, διεκδικήσαμε με επιτυχία τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας νεολαίας 2014 και τον Οκτώβριο σειρά έχει η WOMEX 12 Θεσσαλονίκη, η οποία για πρώτη φορά πραγματοποιείται σε χώρα της Νοτιανατολικής Ευρώπης».
Διαβάστε περισσότερα στο http://www.helexpo.gr/womex/gr/x3_pr4.asp#c
# Αναζητείστε περισσότερες πληροφορίες στο www.womex.gr
Δεν γνωρίζετε τίποτα για τη WOMEX; Τότε δείτε το σχετικό βίντεο στο http://www.womex.com/realwomex/2012/videos/womex_film.html
Η WOMEX 12 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια και είναι συνδιοργάνωση των:

Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού
Δήμου Θεσσαλονίκης
Helexpo
και
Gaia Live

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.