Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ

"Έστιν ουν Τραγωδία / Μίμησης πράξεως σπουδαίας και τελείας / Μέγεθος εχούσης, ηδυσμένω λόγω / Χωρίς εκάστου των ειδών εν τοις μορίοις / Δρώντων και ου δι απαγγελίας / Δι ελέου και φόβου περαίνουσα /Την των τοιούτων παθημάτων κάθαρσιν" - Αριστοτέλους, "Ποιητική"

Ο ΥΜΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΥ

Φαντάσου έναν καρεκλοκένταυρο με αποκολλημένα τα πισινά του, να έρπει προς το νέο του αξίωμα. Μοιάζει με αλλόκοτο μαλάκιο, αηδιαστικά απροστάτευτο και εμετικά θλιβερό. Την ώρα που πανικόσυρτο, σπεύδει να οχυρωθεί στο νέο του κέλυφος. Ίσως, γι' αυτό και κανένας από τους γυμνόποδες αδελφούς μου, δεν το πατάει. Τόσο πολύ το σιχαίνονται. - Κώστας Ι. Γιαλίνης

ΤΑΙΝΙΕΣ ΕΔΩ (Συνερ/να Κανάλια): www.youtube.com/user/TileorasisDagkilaswww.dailymotion.com/user/ArgyriosDagkilas

ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ: ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΧΑΟΣ *** ΧΑΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ *** 20 Ε/6μ - 30 Ε/12μ

ΟΙ ΚΑΤΑΡΕΣ ΤΟΥ "ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ" ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ, ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!

ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΣ:
«Τοις ευσεβείς μεν επαγγελλομένοις τα των Ελλήνων δε δυσσεβή δόγματα τη ορθοδόξω και καθολική εκκλησία περί τε ψυχών ανθρωπίνων, και ουρανού και γης, και των άλλων κτισμάτων αναιδώς ή μάλλον ασεβώς επεισάγουσιν ανάθεμα (γ')».

Μετάφραση:
Σε όσους παριστάνουν τους ευσεβείς, ενώ, την ίδια στιγμή, εισάγουν με θράσος ή πολύ περισσότερο με ασέβεια στην Ορθόδοξη και Καθολική Εκκλησία τις ασεβείς δοξασίες των ΕΛΛΗΝΩΝ και για τις ανθρώπινες ψυχές και για τον ουρανό και τη γη και για τα άλλα κτίσματα, ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ!..
Τρεις φορές Ανάθεμα δηλαδή στους:
Ορφέα, Θαλή, Αναξίμανδρο, Αναξιμένη, Πυθαγόρα, Ξενοφάνη, Παρμενίδη, Ζήνωνα, Εμπεδοκλή, Ηράκλειτο, Αναξαγόρα, Δημόκριτο, Σωκράτη, Πλάτωνα κ.α. ΟΛΟΙ οι Αναθεματισμοί: ΕΔΩ


"Οι καλύτερες τουρκικές εφημερίδες (και πληθώρα ιστοσελίδων), είναι οι Ελληνικές!.." Αργ. Δαγκ.

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΙΣ: Οι λογαριασμοί μας στο “Πανοράμιο” μηδενίστηκαν αυτοβούλως. ΜΗΝ τους ψάχνετε...

ΠΡΟΣΟΧΗ!.. ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ...

Οι ιστοσελίδες μας ΔΕΝ δημοσιεύουν Δ.Τ. γραμμένα δίγλωσσα, ήτοι: Ελληνικά ανακατεμένα με Αγγλικούρες, Γερμανικούρες, Γαλλικούρες, υποψιαζόμαστε σε λίγο θα μας στέλνουν και Κινεζικούρες! Συντάσσετε τα Δ.Τ. σας σε αμιγή Ελληνική γλώσσα, δεκτά γίνονται μόνον τα ακρωνύμια σε Λατινικό αλφάβητο, ή φράσεις γνήσιες, ατόφιες της Λατινικής γραφής και γλώσσης.


Δευτέρα, 6 Οκτωβρίου 2014

ΟΠΕΡΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ (ΜΜΘ) - "ΚΑΡΜΕΝ" - ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΕΙΑ ΤΩΝ 49ων ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ


  • 12 Οκτωβρίου 2014 Κυρ     19:30  (ΑΙΘΟΥΣΑ ΦΙΛΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Μ1)
  • 15 Οκτωβρίου 2014 Τετ     19:30  (ΑΙΘΟΥΣΑ ΦΙΛΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Μ1)
  • 17 Οκτωβρίου 2014 Παρ     19:30  (ΑΙΘΟΥΣΑ ΦΙΛΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Μ1)
  • Τιμές εισιτηρίων: 40€, 30€, 20€, 10€ (μαθητικά - φοιτητικά - κάτοχοι κάρτας ανεργίας)    [Με ελληνικούς υπέρτιτλους]
Ο μύθος της Κάρμεν δεν έπαψε ποτέ να εμπνέει καλλιτέχνες όλων των μορφών τέχνης, από την εποχή που δημοσιεύτηκε ως μυθιστόρημα το 1845. Όσες αντιδράσεις κι αν προκάλεσε στα μέσα του 19ου αιώνα, πολύ σύντομα αναγνώρισαν σ' αυτήν ένα αριστούργημα που άνοιγε νέους δρόμους για μια άλλη μορφή όπερας. Μεγάλοι συνθέτες και συγγραφείς εξέφρασαν το θαυμασμό τους για την Κάρμεν. 
Θέση της ιστοσελίδος, αλλά και απαίτηση των Θεσσαλονικέων:
Η Θεσσαλονίκη έχει ανάγκη από μία μόνιμη Όπερα, την έχει (στα χαρτιά), αλλά το καλλιτεχνικό σκουπιδαριό των Αθηνών μαζί με το πολιτικό, κυρίως, την πέταξαν στα σκουπίδια. Αυτή η Πόλη δεν αντέχει άλλον παραγκωνισμό και περιφρόνηση.
 ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΕΔΩ: ΚΑΡΜΕΝ  Ολόκληρη την Σ.Τ. στο ΜΜΘ (Μ1)

Ο Τσαϊκόφσκι το αποκάλεσε "ένα απ' αυτά τα σπάνια έργα που εκφράζουν τις προσπάθειες μια ολόκληρης μουσικής εποχής" και σε γράμμα του προς την κυρία Βον Μεκ έγραψε"...σε δέκα χρόνια η Κάρμεν θα είναι η πιο λαϊκή όπερα του κόσμου". Ο Στράους, συμβούλευε νέους συνθέτες που ήθελαν να μάθουν την τέχνη της ενορχήστρωσης: "μην μελετάτε τις παρτιτούρες του Βάγκνερ, μελετήστε τη Κάρμεν... Τί υπέροχη οικονομία και πώς κάθε νότα και παύση βρίσκονται στη σωστή τους θέση". ΟΜπράμς παρακολούθησε την Κάρμεν είκοσι φορές, επισημαίνοντας πως θα πήγαινε και στην άκρη του κόσμου προκειμένου ν' αγκαλιάσει τον Μπιζέ. Ακόμα και οΒάγκνερ, που σπάνια επαινούσε άλλους συνθέτες, όταν είδε την Κάρμεν στις 15 Νοεμβρίου του 1875 αναφώνησε: "Εδώ, δόξα τω Θεώ, υπάρχει επιτέλους για αλλαγή, κάποιος με ιδέες στο κεφάλι του!"
Στην παραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, τα σκηνικά και τα κοστούμια ακολουθούν το δυισμό του ιδανικού κόσμου της πρεμιέρας της Κωμικής Όπερας και της σύγχρονης ανάγνωσης της ιστορίας του Μπιζέ, Η Κάρμεν μπορείς να είναι μια σύγχρονη, ρεαλιστική ιστορία και μπορεί να είναι ένα παραμύθι, ένα αφήγημα όπερας με ψεύτικα χαμόγελα και μουστάκια σχεδιασμένα με μολύβι. Η συγκεκριμένη παραγωγή προσπαθεί να παρουσιάσει και τους δύο αυτούς κόσμους: τον κόσμο-καρτ ποστάλ τηςΜικαέλα, του Δον Χοσέ και της μητέρας του, και το περιβάλλον του πραγματικά φτωχού κοριτσιού: Φαβέλα; Καταυλισμός Ρομά; Παραγκούπολη; Μπορούν να αναμειχθούν; Το όνειρο της Κάρμεν είναι να μπει στον κόσμο της αστικής τάξης χάρη στο γάμο της με τον Εσκαμίλο και o Δον Χοσέ μπαίνει στον κόσμο χωρίς αξίες αλλά με ελευθερία.

Λίζα Ξανθοπούλου Μουσική Διεύθυνση (12 & 17.10)
Χάρης Ηλιάδης Μουσική Διεύθυνση (15.10)
Μίκαελ Ζανιέσκι, Σκηνοθεσία
Λοίτζι Σκόλιο, Σκηνικά - Κοστούμια
Ντιάνα Θεοχαρίδη, Χορογραφία
Μπογκουμιλ Πάλεβιτς, Φωτισμοί
Ζόσια Ντόουγιατ, Βοηθός Σκηνοθέτη - Κοστούμια

Κάρμεν, Μαρισία Παπαλεξίου
Δον Χοσέ, Δημήτρης Πακσόγλου
Μικαέλα, Σιρανούς Τσαλικιάν
Εσκαμίγιο, Αντριάν  Τυμπώ
Φρασκίτα, Νίνα Κουφοχρήστου
Μερσέντε, Σταματία Μολλούδη
Ντανκάιρε, Δημήτρης Καρολίδης
Ρεμεντάδο, Κώστας Ζαμπούνης
Θουνίγια, Κώστας Ντότσικας
Μοράλες, Κωστής Ρασιδάκης


Χορευτές: Μαρίνα Πινιατώρου, Λουκιανή Παπαδάκη, Στέλλα Εμίνογλου, Κωνσταντίνα Καστέλλου, Άννα Λιανοπούλου, Κωνσταντίνος Καφαντάρης, Πάνος Περάκης, Κωνσταντίνος Κώτσος, Γιώργος Πανόπουλος
Κομπάρσοι: Δημήτρης Αρβανιτίδης, Αλέξανδρος  Δημαράτος, Θωμάς Σιδέρης, Κωστής Ραμπαβίλας, Ερνέστος Κούκος, Αλέξανδρος Δημητριάδης
Μικτή Χορωδία Θεσσαλονίκης "Μαίρης Κωνσταντινίδου"
Μουσική Διδασκαλία Χορωδίας Μαίρη Κωνσταντινίδου
Παιδική Χορωδία "Συλλόγου Φίλων Μουσικής Θεσσαλονίκης"
Μουσική Διδασκαλία Χορωδίας Σωτήρης Αλεβίζος
Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.