Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ

"Έστιν ουν Τραγωδία / Μίμησης πράξεως σπουδαίας και τελείας / Μέγεθος εχούσης, ηδυσμένω λόγω / Χωρίς εκάστου των ειδών εν τοις μορίοις / Δρώντων και ου δι απαγγελίας / Δι ελέου και φόβου περαίνουσα /Την των τοιούτων παθημάτων κάθαρσιν" - Αριστοτέλους, "Ποιητική"

Ο ΥΜΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΥ

Φαντάσου έναν καρεκλοκένταυρο με αποκολλημένα τα πισινά του, να έρπει προς το νέο του αξίωμα. Μοιάζει με αλλόκοτο μαλάκιο, αηδιαστικά απροστάτευτο και εμετικά θλιβερό. Την ώρα που πανικόσυρτο, σπεύδει να οχυρωθεί στο νέο του κέλυφος. Ίσως, γι' αυτό και κανένας από τους γυμνόποδες αδελφούς μου, δεν το πατάει. Τόσο πολύ το σιχαίνονται. - Κώστας Ι. Γιαλίνης

ΤΑΙΝΙΕΣ ΕΔΩ (Συνερ/να Κανάλια): www.youtube.com/user/TileorasisDagkilaswww.dailymotion.com/user/ArgyriosDagkilas

ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ: ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΧΑΟΣ *** ΧΑΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ *** 20 Ε/6μ - 30 Ε/12μ

ΟΙ ΚΑΤΑΡΕΣ ΤΟΥ "ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ" ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ, ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!

ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΣ:
«Τοις ευσεβείς μεν επαγγελλομένοις τα των Ελλήνων δε δυσσεβή δόγματα τη ορθοδόξω και καθολική εκκλησία περί τε ψυχών ανθρωπίνων, και ουρανού και γης, και των άλλων κτισμάτων αναιδώς ή μάλλον ασεβώς επεισάγουσιν ανάθεμα (γ')».

Μετάφραση:
Σε όσους παριστάνουν τους ευσεβείς, ενώ, την ίδια στιγμή, εισάγουν με θράσος ή πολύ περισσότερο με ασέβεια στην Ορθόδοξη και Καθολική Εκκλησία τις ασεβείς δοξασίες των ΕΛΛΗΝΩΝ και για τις ανθρώπινες ψυχές και για τον ουρανό και τη γη και για τα άλλα κτίσματα, ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ!..
Τρεις φορές Ανάθεμα δηλαδή στους:
Ορφέα, Θαλή, Αναξίμανδρο, Αναξιμένη, Πυθαγόρα, Ξενοφάνη, Παρμενίδη, Ζήνωνα, Εμπεδοκλή, Ηράκλειτο, Αναξαγόρα, Δημόκριτο, Σωκράτη, Πλάτωνα κ.α. ΟΛΟΙ οι Αναθεματισμοί: ΕΔΩ


"Οι καλύτερες τουρκικές εφημερίδες (και πληθώρα ιστοσελίδων), είναι οι Ελληνικές!.." Αργ. Δαγκ.

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΙΣ: Οι λογαριασμοί μας στο “Πανοράμιο” μηδενίστηκαν αυτοβούλως. ΜΗΝ τους ψάχνετε...

ΠΡΟΣΟΧΗ!.. ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ...

Οι ιστοσελίδες μας ΔΕΝ δημοσιεύουν Δ.Τ. γραμμένα δίγλωσσα, ήτοι: Ελληνικά ανακατεμένα με Αγγλικούρες, Γερμανικούρες, Γαλλικούρες, υποψιαζόμαστε σε λίγο θα μας στέλνουν και Κινεζικούρες! Συντάσσετε τα Δ.Τ. σας σε αμιγή Ελληνική γλώσσα, δεκτά γίνονται μόνον τα ακρωνύμια σε Λατινικό αλφάβητο, ή φράσεις γνήσιες, ατόφιες της Λατινικής γραφής και γλώσσης.


Πέμπτη, 2 Οκτωβρίου 2014

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

«Σινεμά και Ψυχανάλυση, εικόνα και ασυνείδητο»
( 4/10, 15/11, 13 /12/2014, 14:00-17:30,
αίθουσα Παύλος Ζάννας)

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης υποστηρίζει τη σειρά εκδηλώσεων «Σινεμά και Ψυχανάλυση, εικόνα και ασυνείδητο» που διοργανώνεται υπό την αιγίδα της Ακαδημίας Κλινικών Σπουδών Αθηνών και του Ψυχαναλυτικού Κύκλου Θεσσαλονίκης (Ελληνική Εταιρεία της Νέας Λακανικής Σχολής), τα Σάββατα 4 Οκτωβρίου, 15 Νοεμβρίου και 13 Δεκεμβρίου 2014 στην αίθουσα Παύλος Ζάννας του Ολύμπιον (πλ. Αριστοτέλους 10, τηλ. 2310-378.400).
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, η έβδομη τέχνη «ξαπλώνει» στο ντιβάνι του ψυχαναλυτή, καθώς ειδικοί του Κινηματογράφου και της Ψυχανάλυσης μάς εισάγουν  στο μαγικό κόσμο της εικόνας, όπου ξεδιπλώνεται καρέ καρέ η ζωή με τα αδιέξοδά της, τις συγκρούσεις, τα πάθη και τον πόνο. Οι μυστικές και άγνωστες προθέσεις των ηρώων, οι ασυνείδητες σκέψεις, οι ανομολόγητες επιθυμίες και παράδοξες απολαύσεις αποκαλύπτονται με κύριο πρωταγωνιστή το Φροϋδικό Ασυνείδητο.

Πρόγραμμα προβολών και εκδηλώσεων

Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014
14:00 Προβολή της ταινίας Ο κανόνας του παιχνιδιού του Ζαν Ρενουάρ
Θα ακολουθήσει σχολιασμός από τους: Απόστολο Καρακάση (λέκτορας, τμήμα Κινηματογράφου, σχολή Καλών Τεχνών ΑΠΘ), Θάνο Ξαφένια (ψυχίατρος, μέλος της Νέας Λακανικής Σχολής), Θεόδωρο Βαλαμουτόπουλο (ψυχίατρος, ομαδικός αναλυτής)
Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014
14:00 Προβολή της ταινίας Η παγοθύελλα του Ανγκ Λι
Θα ακολουθήσει σχολιασμός από τους: Γρηγόρη Βαρδαρινό (σκηνοθέτης), Νούλη Απαζίδου (ψυχίατρος, ψυχαναλύτρια, μέλος της Νέας Λακανικής Σχολής), Κατερίνα Κράββα (ψυχολόγος, μέλος της Ελληνικής Εταιρίας της Νέας Λακανικής Σχολής)
Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014
14:00 Προβολή της ταινίας Γκατάκα του Άντριου Νίκολ
Θα ακολουθήσει σχολιασμός από τους: Γιώργο Τούλα (δημοσιογράφος), Βαγγέλη Ντούρο (ψυχίατρος, μέλος της Ελληνικής Εταιρίας της Νέας Λακανικής Σχολής), Ελισάβετ Νεοφυτίδου (ψυχολόγος)
Τις συζητήσεις συντονίζει ο Ρέτζιναλ Μπλανσέ (ψυχαναλυτής, μέλος της Νέας Λακανικής Σχολής και της Σχολής του Φροϋδικού Αιτίου – Γαλλία)
Γενική είσοδος: 5 ευρώ.
Οι ταινίες
Ο κανόνας του παιχνιδιού (Γαλλία, 1939)
Σκηνοθεσία: Ζαν ΡενουάρΑσπρόμαυρη, 110΄.
Τις παραμονές του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου μια ομάδα Γάλλων αριστοκρατών μαζί με τους υπηρέτες τους συγκεντρώνονται σε ένα κάστρο για ένα κυνηγετικό σαββατοκύριακο, με απρόβλεπτες επιπτώσεις. Η γαλλική μπουρζουαζία, οι ταξικές διαφορές, η υποκρισία, οι ίντριγκες και ο αμοραλισμός γίνονται οι κύριοι θεματικοί άξονες επάνω στους οποίους ο κορυφαίος γάλλος σκηνοθέτης χτίζει με δεξιοτεχνία μια από τις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών.
Η παγοθύελλα (ΗΠΑ, 1997)
Σκηνοθεσία: Ανγκ Λι. Έγχρωμη, 112΄.
Το Νοέμβριο του 1973, παραμονές της Ημέρας των Ευχαριστιών, σε ένα προάστιο της Νέας Υόρκης, μια παγοθύελλα που πλήττει την περιοχή θα πυροδοτήσει δραματικές εξελίξεις σε μια μεσοαστική οικογένεια, τα μέλη της οποίας θα αναγκαστούν να δουν τις μεταξύ τους σχέσεις κάτω από μια νέα οπτική.
Γκατάκα, ΗΠΑ, 1997)
Σκηνοθεσία: Άντριου Νίκολ. Έγχρωμη, 106΄.
Σε ένα μακρινό μέλλον όπου η γέννηση κάθε ανθρώπου βασίζεται σε ένα προμελετημένο συνδυασμό γονιδίων, ένας γενετικά κατώτερος νεαρός άνδρας, ο Βίνσεντ, παίρνει τη θέση ενός ανώτερου, προκειμένου να κυνηγήσει το όνειρό του και να συμμετάσχει σε μια αποστολή στο διάστημα. Ωστόσο, λίγο πριν το ξεκίνημα της αποστολής, ο Βίνσεντ βρίσκεται στο στόχαστρο ενός αδίστακτου ερευνητή που απειλεί να αποκαλύψει την πραγματική του ταυτότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.