Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ

"Έστιν ουν Τραγωδία / Μίμησης πράξεως σπουδαίας και τελείας / Μέγεθος εχούσης, ηδυσμένω λόγω / Χωρίς εκάστου των ειδών εν τοις μορίοις / Δρώντων και ου δι απαγγελίας / Δι ελέου και φόβου περαίνουσα /Την των τοιούτων παθημάτων κάθαρσιν" - Αριστοτέλους, "Ποιητική"

Ο ΥΜΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΥ

Φαντάσου έναν καρεκλοκένταυρο με αποκολλημένα τα πισινά του, να έρπει προς το νέο του αξίωμα. Μοιάζει με αλλόκοτο μαλάκιο, αηδιαστικά απροστάτευτο και εμετικά θλιβερό. Την ώρα που πανικόσυρτο, σπεύδει να οχυρωθεί στο νέο του κέλυφος. Ίσως, γι' αυτό και κανένας από τους γυμνόποδες αδελφούς μου, δεν το πατάει. Τόσο πολύ το σιχαίνονται. - Κώστας Ι. Γιαλίνης

ΤΑΙΝΙΕΣ ΕΔΩ (Συνερ/να Κανάλια): www.youtube.com/user/TileorasisDagkilaswww.dailymotion.com/user/ArgyriosDagkilas

ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ: ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΧΑΟΣ *** ΧΑΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ *** 20 Ε/6μ - 30 Ε/12μ

ΟΙ ΚΑΤΑΡΕΣ ΤΟΥ "ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ" ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ, ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!

ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΣ:
«Τοις ευσεβείς μεν επαγγελλομένοις τα των Ελλήνων δε δυσσεβή δόγματα τη ορθοδόξω και καθολική εκκλησία περί τε ψυχών ανθρωπίνων, και ουρανού και γης, και των άλλων κτισμάτων αναιδώς ή μάλλον ασεβώς επεισάγουσιν ανάθεμα (γ')».

Μετάφραση:
Σε όσους παριστάνουν τους ευσεβείς, ενώ, την ίδια στιγμή, εισάγουν με θράσος ή πολύ περισσότερο με ασέβεια στην Ορθόδοξη και Καθολική Εκκλησία τις ασεβείς δοξασίες των ΕΛΛΗΝΩΝ και για τις ανθρώπινες ψυχές και για τον ουρανό και τη γη και για τα άλλα κτίσματα, ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ!..
Τρεις φορές Ανάθεμα δηλαδή στους:
Ορφέα, Θαλή, Αναξίμανδρο, Αναξιμένη, Πυθαγόρα, Ξενοφάνη, Παρμενίδη, Ζήνωνα, Εμπεδοκλή, Ηράκλειτο, Αναξαγόρα, Δημόκριτο, Σωκράτη, Πλάτωνα κ.α. ΟΛΟΙ οι Αναθεματισμοί: ΕΔΩ


"Οι καλύτερες τουρκικές εφημερίδες (και πληθώρα ιστοσελίδων), είναι οι Ελληνικές!.." Αργ. Δαγκ.

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΙΣ: Οι λογαριασμοί μας στο “Πανοράμιο” μηδενίστηκαν αυτοβούλως. ΜΗΝ τους ψάχνετε...

ΠΡΟΣΟΧΗ!.. ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ...

Οι ιστοσελίδες μας ΔΕΝ δημοσιεύουν Δ.Τ. γραμμένα δίγλωσσα, ήτοι: Ελληνικά ανακατεμένα με Αγγλικούρες, Γερμανικούρες, Γαλλικούρες, υποψιαζόμαστε σε λίγο θα μας στέλνουν και Κινεζικούρες! Συντάσσετε τα Δ.Τ. σας σε αμιγή Ελληνική γλώσσα, δεκτά γίνονται μόνον τα ακρωνύμια σε Λατινικό αλφάβητο, ή φράσεις γνήσιες, ατόφιες της Λατινικής γραφής και γλώσσης.


Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2016

Η ΤΖΑΖ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

«Η τζαζ είναι ελευθερία»
Ο ίδιος υπενθυμίζει την περίφημη φράση του Τελόνιους Μονκ, σύμφωνα με την οποία «η τζαζ είναι ελευθερία» και εξηγεί: «Ο κάθε καλλιτέχνης μπορεί να πει αυτό που θέλει με τον τρόπο που επιθυμεί. Βεβαίως, υπάρχουν κανόνες, για να ακουστεί κάτι με ωραίο τρόπο, αλλά κι αυτοί συχνά καταργούνται».
Η ταυτότητα του κουαρτέτου
Το "Τζαζ Κουαρτέτ"  ιδρύθηκε το 2014 στη Θεσσαλονίκη με πρωτοβουλία του  Χρήστου Αναστασιάδη, ο οποίος, έπειτα από αρκετές συνεργασίες με πολλά καταξιωμένα σχήματα, όπως τους Αρψμα Καρίμπε, κ.α., κατέληξε να επιλέξει παλαιούς φίλους και ταλαντούχους νέους μουσικούς, για να συνεχίσει την πορεία του. Εκτός του ιδρυτή του, που παίζει τρομπέτα και φλούγκελχορν (φλικόρνο, πνευστό όργανο παρόμοιο της τρομπέτας), στο σχήμα συμμετέχουν ο Κώστας Αντωνόπουλος (ηλεκτρική κιθάρα), ο Νίκος Πανταζόγλου (ηλεκτρικό μπάσο) και ο Γιώργος Μπαϊράμης (ντραμς). Το μουσικό σύνολο έχει ήδη κάνει αρκετές εμφανίσεις σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, ενώ προετοιμάζει νέες μουσικές εκπλήξεις.

Ο Σύλλογος «Φίλοι της Τζαζ & Δημιουργικής Μουσικής»
Η συναυλία της προσεχούς Δευτέρας 21 Μαρτίου διοργανώνεται σε συνεργασία με το Σύλλογο «Φίλοι της Τζαζ & Δημιουργικής Μουσικής». Ο εν λόγω σύλλογος ιδρύθηκε το 2001 στη Θεσσαλονίκη και διατηρεί δυναμική παρουσία στα μουσικά δρώμενα της πόλης, συμμετέχοντας σε σημαντικές διοργανώσεις και αναλαμβάνοντας ποιοτικές εκδηλώσεις, φεστιβάλ και σεμινάρια. Είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός και βασίζεται στον εθελοντισμό και τη συμμετοχή των μελών του.

Τιμές εισιτηρίων: 10€, 5€ (μαθητικά - φοιτητικά - κάτοχοι κάρτας ανεργίας)
Πληροφορίες ‒ εισιτήρια στα εκδοτήρια της πλατείας Αριστοτέλους, στα εκδοτήρια του Μεγάρου Μουσικής, στο 2310.895938-9 και στο http://www.tch.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.