ΕΡΤ, 3ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ

"Έστιν ουν Τραγωδία / Μίμησης πράξεως σπουδαίας και τελείας / Μέγεθος εχούσης, ηδυσμένω λόγω / Χωρίς εκάστου των ειδών εν τοις μορίοις / Δρώντων και ου δι απαγγελίας / Δι ελέου και φόβου περαίνουσα /Την των τοιούτων παθημάτων κάθαρσιν" - Αριστοτέλους, "Ποιητική"

Ο ΥΜΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΥ

Φαντάσου έναν καρεκλοκένταυρο με αποκολλημένα τα πισινά του, να έρπει προς το νέο του αξίωμα. Μοιάζει με αλλόκοτο μαλάκιο, αηδιαστικά απροστάτευτο και εμετικά θλιβερό. Την ώρα που πανικόσυρτο, σπεύδει να οχυρωθεί στο νέο του κέλυφος. Ίσως, γι' αυτό και κανένας από τους γυμνόποδες αδελφούς μου, δεν το πατάει. Τόσο πολύ το σιχαίνονται. - Κώστας Ι. Γιαλίνης

ΤΑΙΝΙΕΣ ΕΔΩ (Συνερ/να Κανάλια): www.youtube.com/user/TileorasisDagkilaswww.dailymotion.com/user/ArgyriosDagkilas

ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ: ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΧΑΟΣ *** ΧΑΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ *** 20 Ε/6μ - 30 Ε/12μ

ΟΙ ΚΑΤΑΡΕΣ ΤΟΥ "ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ" ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ, ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!

ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΣ:
«Τοις ευσεβείς μεν επαγγελλομένοις τα των Ελλήνων δε δυσσεβή δόγματα τη ορθοδόξω και καθολική εκκλησία περί τε ψυχών ανθρωπίνων, και ουρανού και γης, και των άλλων κτισμάτων αναιδώς ή μάλλον ασεβώς επεισάγουσιν ανάθεμα (γ')».

Μετάφραση:
Σε όσους παριστάνουν τους ευσεβείς, ενώ, την ίδια στιγμή, εισάγουν με θράσος ή πολύ περισσότερο με ασέβεια στην Ορθόδοξη και Καθολική Εκκλησία τις ασεβείς δοξασίες των ΕΛΛΗΝΩΝ και για τις ανθρώπινες ψυχές και για τον ουρανό και τη γη και για τα άλλα κτίσματα, ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ!..
Τρεις φορές Ανάθεμα δηλαδή στους:
Ορφέα, Θαλή, Αναξίμανδρο, Αναξιμένη, Πυθαγόρα, Ξενοφάνη, Παρμενίδη, Ζήνωνα, Εμπεδοκλή, Ηράκλειτο, Αναξαγόρα, Δημόκριτο, Σωκράτη, Πλάτωνα κ.α. ΟΛΟΙ οι Αναθεματισμοί: ΕΔΩ


"Οι καλύτερες τουρκικές εφημερίδες (και πληθώρα ιστοσελίδων), είναι οι Ελληνικές!.." Αργ. Δαγκ.

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΙΣ: Οι λογαριασμοί μας στο “Πανοράμιο” μηδενίστηκαν αυτοβούλως. ΜΗΝ τους ψάχνετε...

ΠΡΟΣΟΧΗ!.. ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ...

Οι ιστοσελίδες μας ΔΕΝ δημοσιεύουν Δ.Τ. γραμμένα δίγλωσσα, ήτοι: Ελληνικά ανακατεμένα με Αγγλικούρες, Γερμανικούρες, Γαλλικούρες, υποψιαζόμαστε σε λίγο θα μας στέλνουν και Κινεζικούρες! Συντάσσετε τα Δ.Τ. σας σε αμιγή Ελληνική γλώσσα, δεκτά γίνονται μόνον τα ακρωνύμια σε Λατινικό αλφάβητο, ή φράσεις γνήσιες, ατόφιες της Λατινικής γραφής και γλώσσης.


Τετάρτη 8 Μαΐου 2019

Η ΕΛΛΆΣ ΒΡΊΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΝΟΝΙΚΌ ΠΌΛΕΜΟ, ΚΙ “ΑΥΤΟΊ” ΑΚΌΜΑ ΤΟ ΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ, “ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΊΖΟΝΤΑΙ”!

*Γεώργιος Καμπάς. Ο "στρατιώτης" Α/ΓΕΣ.
Ο καημένος, μόλις ανέλαβε καθήκοντα,
μπήκε αμέσως στο... νοσοκομείο! Τόσο
ετοιμοπόλεμος είναι!
Αυτοί”, δηλαδή η άχρηστη και ανίκανη, αν όχι και προδοτική Στρατιωτική ηγεσία, τους οποίους μια ανειδίκευτη και άεργη πολιτική κουτσουλιά που δεν δούλεψε ποτέ, ούτε μία μέρα στη ζωή της, έβαλε στο... βρακί της!
Έχουμε χάσει πλέον, και τ’ αυγά και τα καλάθια! Εμείς οι Έλληνες μ’ αυτά που διαβάζουμε καθημερινώς στις εφημερίδες. Και πρέπει να τσιμπηθούμε, για να ξυπνήσουμε απ’ τον πραγματικό εφιάλτη και τον τρόμο που ζούμε! Και που αυτοί που ορκίστηκαν να υπερασπιστούν με την  τελευταία ρανίδα του αίματός τους, την πατρίδα μας, το βιος μας, την οικογενειακή μας γαλήνη, την ειρήνη, πέταξαν τα όπλα ριψάσπιδες και λιποτάκτες, απλοί παχυλόμισθοι θεατές, ψάχνουν δικαιολογία για την επερχομένη ραγδαίως αποτυχία και πανωλεθρία, να σώσουν το έτσι κι αλλιώς ξευτιλισμένο, καταρρακωμένο “γόητρό” τους, αν όχι και την κεφάλα τους από το παλούκωμα!

Η τουρκία που μας κήρυξε μονομερώς τον πόλεμο από το 1974 (σ.σ.: στον οποίο θα συρθούμε θέλουμε δεν θέλουμε, το πιο πιθανόν στα... τέσσερα), έχει το πάνω χέρι παντού, και οι “καραβανάδες” μας, αυτοί που διεκδικούν καθημερινώς τα αναδρομικά τους (και την ξεφτίλα τους), αφού απογύμνωσαν όλα αυτά τα χρόνια τον ένδοξο στρατό μας από όπλα (αεροπλάνα, πλοία, άρματα) και άλλα πολεμοφόδια, τώρα απλοί και τρομαγμένοι παρατηρητές, προβληματίζονται (πολύ μεγάλη υπόθεση ο προβληματισμός), και ξύνουν τις κεφάλες τους, τι διάολο θα κάνουν; αν -λέει- γίνει ένα θερμό επεισόδιο, το οποίο βρίσκεται και προ των πυλών!
Γεώργιος Μπλιούμης. Ο "σμηνίτης"
Α/ΓΕΑ. Υποκατάστατο, δυστυχώς,
του θρύλου των ελληνικών
αιθέρων Φραγγοπανάγου. 
Είναι αυτός που δίνει τις διαταγές
να "προσέχουν" τους τούρκους 
(χειριστές) οι Έλληνες "Ίκαροι"...
εκ του ασφαλούς και εκ του μακρόθεν!
Ποτέ στην ιστορία του ο Ελληνικός στρατός δεν βρέθηκε σε τέτοια ξεφτίλα και εγκληματική, προδοτική αδράνεια, παθητική βλακώδη άμυνα, σε σημείο μάλιστα, εύλογα κάθε μέρα και πιο έντονα, ν’ απορούμε ΟΛΟΙ, και γιατί τον συντηρούμε; Ποιο το όφελος; Και τι έχουμε να περιμένουμε από αυτούς τους ξεβράκωτους χέστηδες, οι οποίοι πετούν τα όπλα λιποτάκτες στον Έβρο, και παραδίδονται αμαχητί και χεσμένοι, κατουρημένοι αιχμάλωτοι, στους τούρκους “τσιαντηρμάδες”!
Στις μέρες μας, τα τελευταία 40 χρόνια, και τα τρία στρατιωτικά Σώματα τα Ελληνικά, Ξηρά, Αέρας, Θάλασσα, μετρούν μόνον ιταμές προκλήσεις, προσβολές, κλωτσιές, μπάτσους, και με αντίκτυπο την άθλια διεθνή χλεύη, απαξίωση όπως είναι φυσικό! Γελάει και το παρδαλό κατσίκι στην (βρωμο)ΕΕ, αλλά αυτοί εκειειεεί! “Είμαι Έλλην το καυχώμαι”!
Δεν είναι αυτοί απόγονοι, ούτε του “21”, ούτε του “12-18”, ούτε του “40”. Ούτε καν της Κύπρου το 1974. Κι αν ήταν αυτά τα “πολιτικά αυτοκόλλητα” που τους έχουν καταντήσει οι κατσαπλιάδες “ηγέτες” των ανυπολήπτων πολιτικών κομμάτων, να μας απελευθερώσουν από την τουρκική σκλαβιά στην “Επανάσταση του 21”, θα μας είχαν ξεπαστρέψει οι ίδιοι! Δεν χρειάζονταν να το κάνουν οι τούρκοι.  

Ο ίδιος εχθρός, εκατονταετίες τώρα, για ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες, οι μόνοι που τους βλέπουν φίλους, είναι αυτά τα μίζερα και αξιολύπητα “στρατιωτάκια”!  

Τα σημερινά σώματα ασφαλείας, τα ελληνικά, είναι κάτι καλοζωισμένα ανθρωπάκια που μοναδική τους έννοια είναι πως θα αυξήσουν το μισθό τους, πως θα απολαύσουν το φραπεδάκι τους, πως θα βγάλουν καμιά γκομενίτσα κάνοντας κόρτε τα καπέλα και τα σιρίτια τους εν αγνοία σε βιζιτούδες, και πως, θα το λέμε και θα το επαναλαμβάνουμε συνέχεια, θα διεκδικήσουν (και θα πάρουν) τα αναδρομικά τους... δεδουλευμένα! Ούτε στο ΙΚΑ ασφαλισμένοι να ήταν!..  “Νο μάνευ, νο γουόρ!.. Νο φάιτ!”
Χρίστος Χριστοδούλου. 
Ο "υποσμηνίας" Α/ΓΕΕΘΑ. Περιμένει 
πως και πως, αδημονεί, να "καταλάβει"
τη  θέση του... Αποστολάκη.
1974-2019. Το μόνο... ανδροπρεπές και υπερήφανο αγέρωχο ελληνικό που κάνουμε, είναι να καταγγέλλουμε τις “παραβιάσεις” μας στα διεθνή φόρα και τις λυκοσυμμαχίες που έχουμε συνάψει. Περιμένοντας και τους δεδηλωμένους αυτούς, επίσης εχθρούς μας, για όσους ξέρουν ελάχιστη ιστορία, να μας σώσουν, να μας λυτρώσουν! Πολύ μεγάλη υπόθεση αυτές οι καταγγελίες! Πάρα πολύ μεγάλη!
Αλήθεια -όσοι θυμάστε- που στο διάολο βρίσκεται εκείνη η μπαρούφα-καταγγελία μας στη “Χάγη”, μ’ εκείνον τον αρχιπροδότη “εθνάρχη” μας (πίσσα στα κόκαλά του), σχετικά με την υφαλο-τρυπίδα μας; 

Γιατί ποτέ δεν μας ενημέρωσε κανένας επ’ αυτού; Και ποιο ήταν το όφελός μας από αυτήν την... λεβέντικη ανδραγαθία; Σταμάτησε μήπως η τουρκική όρεξη; Ή, επειδή πήγαμε (θα πηγαίναμε εκεί), φθάσαμε στο σημείο που φθάσαμε;  
Προχθεσινό δημοσίευμα στις ελληνικές εφημερίδες, απορεί και εξίσταται η στρατιωτική μας (ανύπαρκτη) ηγεσία, με τις “ακρότητες” -λέει- “των τούρκων στον αέρα”!.. Ελάτε, καλέ!.. Σωπάστε!.. Συμβαίνουν τέτοια πράγματα!.. Πιπέρι!.. Σουτ!.. Προς θεού!.. Θα πέσει φωτιά να μας κάψει!.. Κι ακόμα δεν τους τραβήξαμε, μια ακόμα “καταγγελία”;
Όταν υπηρετούσα εγώ την στρατιωτική μου θητεία στο περήφανο και ηρωικό αυτό Σώμα (1ος/1967-11ος/1969), την δοξασμένη ακόμα “ΕΒΑ”, οι μεμέτηδες πιλότοι δεν ήξεραν να πετούν αυτά τα αεροσκάφη! Τα πετούσαν στη θάλασσα. Όταν ήταν να τα προσγειώσουν! Τέτοια εκπαίδευση τους κάναμε, λοιπόν, ούτως ώστε σήμερα, να κάνουν, αυτά τα... ανήκουστα που κάνουν;

Το 1969-70, η τουρκική αεροπορία ήταν ανύπαρκτη! Τα καταφέραμε τελικά, να την κάνουμε τόσο υπαρκτή... Ω ρε αδέσποτοι και φτυσμένοι... Το 2020;
Κι εμείς; Εμείς τι (σκατά) κάναμε όλα αυτά τα χρόνια; Τι αναβαθμίσαμε, και τι εκπαιδευτήκαμε; Να κάνουμε κωλοτούμπες σε αεροπορικές επιδείξεις όπως τα μαϊμούνια; Και να εισπράττουμε τα χειροκροτήματα των παρευρισκομένων, όπως οι κλόουν στα τσίρκο; Κλόουν γίναμε τελικά; Ή τσίρκο; Ή και τα δυο;

Νικόλαος Τσούνης. Ο "ναύτης" Α/ΓΕΝ. 
Εγώ τον κόβω για ΚΚΕ εσωτερικού. 
Εσείς; Ε όχι και μ-λ, ρε!
Σε δύο περιπτώσεις μάλιστα "εμπλοκών", όπως αναφέρει το δημοσίευμα, “οι τούρκοι πιλότοι παραβίασαν με θράσος τον απαράβατο κανόνα να μην προσεγγίζει το ένα αεροσκάφος το άλλο σε απόσταση μικρότερη των 1.000 ποδών”!.. 
Πωωω-πωωω-πωωώ!.. Φοβερό!.. Ασύλληπτο!.. 
Αλλά οι δικοί μας “έμπειροι” και “ψύχραιμοι”, τους... κούνησαν το δάχτυλο στον αέρα απειλητικά μέσα απ’ το γυαλί, αποστομώνοντάς τους συνάμα “αυτό απαγορεύεται”!
Μόλις προσγειώθηκαν δε, έτρεξαν αμέσως στους ανωτέρους τους να ετοιμάσουν και μια... καταγγελία, που να τους πάει “μεντέτ”!
Συνεχίζοντας το άρθρο, μας πληροφορεί ακόμα, πως; οι “βλαμμένοι υψηλόβαθμοι καραβανάδες ” της ΠΑ μας, “σκότωσαν” τον ήρωα σμηναγό Κώστα Ηλιάκη στην Κάρπαθο! Αφού δεν τον “ενημέρωσαν” να προσέχει για κάτι τέτοιο (επικίνδυνο ελιγμό), από τους τούρκους πιλαφατζίδες, τον οποίο εκ προοιμίου θεωρούσαν αδύνατο!
Έτσι και τότε, όπως και τώρα, αυτά τα “παιχνίδια” στον αέρα τα “στρατιωτάκια” μας με την μεγάλη “πείρα” και την ακόμα μεγαλύτερη “ψυχραιμία”, τα θεωρούσαν και τα θεωρούν αδιανόητα! Απρόβλεπτα!
Το ότι οι πόλεμοι κερδίζονται και χάνονται από τα αδιανόητα και τα απρόβλεπτα, δεν αγγίζει κανέναν από αυτούς τους αχρήστους, τους ανικάνους, και τους χέστηδες! Ούτε το διδάχθηκαν σε καμιά σχολή πολέμου, από αυτές τις γελοίες(;) που απεφοίτησαν

Και η ορντινάντσα του Τσίπουρα.
Πρώην "μούτσος" με μεγάλη γλώσσα, 
Αποστολάκης. "Επί κεφαλής" ΟΛΩΝ 
των άλλων.
Οι εντολές που έχουν οι Έλληνες χειριστές, αφήνοντας τους τροχοδρόμους των αεροδρομίων είναι σαφέστατες: “Αναχαίτιση των τούρκων μέχρι τέλους”, αλλά “όπως πρέπει και όπως προβλέπεται, με απόλυτη προσοχή για να αποφευχθεί ένα ατύχημα στο Αιγαίο που μπορεί να οδηγήσει σε κλιμάκωση”.
Πρώτον, την δειλία τους, την ατολμία τους και την υποχωρητικότητά τους, την βάφτισαν “ατύχημα” αυτοί οι ψυχανώμαλοι φελλοί! Και δεύτερον... “Φάε πούτσα μ’ καλαμπόκι”, που είπε και ο αδερφός του Θανάση στον Μητροπολίτη Πιερίας στην Κατερίνη!
Αυτός είναι ο Ελληνικός στρατός σήμερα, μη γελιόμαστε! Ο πάλαι ποτέ ένδοξος και τιμημένος, το ξέρουν πολύ καλά οι τούρκοι και δεν κάνουν τους τσαμπουκάδες όπως μας τους παρουσιάζουν οι λελέδες γαλονάτοι μας, μια χούφτα άτολμοι, άχρωμοι, άγευστοι και άοσμοι, άκαπνοι γυμνοί ξεβράκωτοι, μπροστά στην ασύγκριτη υπεροπλία των “τσιαντηρμάδων”!

Και, όταν θα έρθει με το καλό η “ώρα” (σχετικά, σύντομα), το καλύτερό μας όπλο θα αποδειχθεί η... σφεντόνα, και η καλύτερη μας άμυνα... η αυτοκτονία!
Προσοχή στα “αναδρομικά” παιδιά! Αυτός είναι ο εχθρός μας!.. “Νο αναντρόμικος, νο πολέμος”... 

Ο θεός να βάλει το χέρι του για τα χειρότερα...
"Γεια χαραντάν, και τα κουκιά μπαγλάν”... Αθάνατε και αείμνηστε Χάρι!

*/*
  * Κανένας από τους παραπάνω... αστέρες του πολέμου, δεν έχει στο βιβλιάριό του ούτε μία ώρα πραγματικής μάχης! Πραγματικών πυρών!
ΟΛΟΙ τερμάτισαν (και τερματίζουν) την... "ευδόκιμη" θητεία τους, άκαπνοι και... αβολίδωτοι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.