ΕΡΤ, 3ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ

"Έστιν ουν Τραγωδία / Μίμησης πράξεως σπουδαίας και τελείας / Μέγεθος εχούσης, ηδυσμένω λόγω / Χωρίς εκάστου των ειδών εν τοις μορίοις / Δρώντων και ου δι απαγγελίας / Δι ελέου και φόβου περαίνουσα /Την των τοιούτων παθημάτων κάθαρσιν" - Αριστοτέλους, "Ποιητική"

Ο ΥΜΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΥ

Φαντάσου έναν καρεκλοκένταυρο με αποκολλημένα τα πισινά του, να έρπει προς το νέο του αξίωμα. Μοιάζει με αλλόκοτο μαλάκιο, αηδιαστικά απροστάτευτο και εμετικά θλιβερό. Την ώρα που πανικόσυρτο, σπεύδει να οχυρωθεί στο νέο του κέλυφος. Ίσως, γι' αυτό και κανένας από τους γυμνόποδες αδελφούς μου, δεν το πατάει. Τόσο πολύ το σιχαίνονται. - Κώστας Ι. Γιαλίνης

ΤΑΙΝΙΕΣ ΕΔΩ (Συνερ/να Κανάλια): www.youtube.com/user/TileorasisDagkilaswww.dailymotion.com/user/ArgyriosDagkilas

ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ: ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΧΑΟΣ *** ΧΑΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ *** 20 Ε/6μ - 30 Ε/12μ

ΟΙ ΚΑΤΑΡΕΣ ΤΟΥ "ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ" ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ, ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!

ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΣ:
«Τοις ευσεβείς μεν επαγγελλομένοις τα των Ελλήνων δε δυσσεβή δόγματα τη ορθοδόξω και καθολική εκκλησία περί τε ψυχών ανθρωπίνων, και ουρανού και γης, και των άλλων κτισμάτων αναιδώς ή μάλλον ασεβώς επεισάγουσιν ανάθεμα (γ')».

Μετάφραση:
Σε όσους παριστάνουν τους ευσεβείς, ενώ, την ίδια στιγμή, εισάγουν με θράσος ή πολύ περισσότερο με ασέβεια στην Ορθόδοξη και Καθολική Εκκλησία τις ασεβείς δοξασίες των ΕΛΛΗΝΩΝ και για τις ανθρώπινες ψυχές και για τον ουρανό και τη γη και για τα άλλα κτίσματα, ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ!..
Τρεις φορές Ανάθεμα δηλαδή στους:
Ορφέα, Θαλή, Αναξίμανδρο, Αναξιμένη, Πυθαγόρα, Ξενοφάνη, Παρμενίδη, Ζήνωνα, Εμπεδοκλή, Ηράκλειτο, Αναξαγόρα, Δημόκριτο, Σωκράτη, Πλάτωνα κ.α. ΟΛΟΙ οι Αναθεματισμοί: ΕΔΩ


"Οι καλύτερες τουρκικές εφημερίδες (και πληθώρα ιστοσελίδων), είναι οι Ελληνικές!.." Αργ. Δαγκ.

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΙΣ: Οι λογαριασμοί μας στο “Πανοράμιο” μηδενίστηκαν αυτοβούλως. ΜΗΝ τους ψάχνετε...

ΠΡΟΣΟΧΗ!.. ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ...

Οι ιστοσελίδες μας ΔΕΝ δημοσιεύουν Δ.Τ. γραμμένα δίγλωσσα, ήτοι: Ελληνικά ανακατεμένα με Αγγλικούρες, Γερμανικούρες, Γαλλικούρες, υποψιαζόμαστε σε λίγο θα μας στέλνουν και Κινεζικούρες! Συντάσσετε τα Δ.Τ. σας σε αμιγή Ελληνική γλώσσα, δεκτά γίνονται μόνον τα ακρωνύμια σε Λατινικό αλφάβητο, ή φράσεις γνήσιες, ατόφιες της Λατινικής γραφής και γλώσσης.


Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019

ΑΛΉΤΕΣ ΠΡΟΔΌΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΊ... ΣΤΑ ΈΞΙ ΜΈΤΡΑ ΚΑΙ ΝΈΟ ΓΟΥΔΊ, ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΊ

Ο πρόεδρος του 15μελούς της
Γ' Γυμνασίου... εργάζεται!
Και μην αυταπατάσθε καθόλου ότι δεν θα γίνει!
Επειδή χθες δημοσιεύσαμε το παρακάτω άρθρο, το οποίο πιθανώς και να ξένισε κάποιους, κοιτάξτε τι βρήκαμε σήμερα εντελώς τυχαία στο διαδίκτυο, και συγκρίντε τα δυο.
Όχι τίποτα άλλο, αλλά για να χάστε τον ύπνο σας εσείς που επαναπαυθήκατε όλα αυτά τα χρόνια και πηγαίνατε και ψηφίζατε... παιδική χαρά... Τη μια Κυριακή τον έναν κοπρίτη και την άλλη τον άλλον, τους δοκιμάσατε ΟΛΟΥΣ, φάτε τώρα τις κοπριές που σας τάισε όλο αυτό το αληταριώ εναλλάξ, κι ετοιμαστείτε να πάτε να πολεμήσετε, με σφεντόνες και νεροπίστολα! Αφού θέλατε και “πλέρια δημοκρατία”! 

Το γαρ πολύ του έρωτος, γεννά παραφροσύνη! Μεγάλους έρωτες εσείς με τους “μεγάλους” (πολιτικούς) αρχηγούς σας; Μεγάλο ματσούκι στον ποπό σας, και τα τέκνα υμών τα οποία θα στρατευθούν αρνιά και πρόβατα επί σφαγής! Χώρια που θα πείτε το ψωμί, ψωμάκι!.. Αλλά... Τι να πείτε; Αυτό το είπατε ήδη!
Το άρθρο είναι του “ΔΟΛ” (από το δόλιος), ιν-τζιάρ.
 
*/*


ΠΑΝΟΣ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗΣ*
Κρίση υποχρηματοδότησης στις Eνοπλες Δυνάμεις
17.03.2019 : 21:27

Είναι ευτύχημα που για όλους τους Έλληνες υπάρχουν δύο σταθερές πεποιθήσεις που μας βοηθούν να στεκόμαστε όρθιοι σε αυτές τις ζοφερές εποχές της κρίσης. Πρώτον, η πεποίθηση ότι μας ψεκάζουν οι εξωγήινοι και, δεύτερον, ότι ο μακαρίτης Τραμπάκουλας πράγματι είδε «αυτοπροσώπως το τέρας».

Οι δύο αυτές βαθιά ριζωμένες αντιλήψεις του λαού μάς βοηθούν να ξεπεράσουμε πολλά προβλήματα, αλλά δυστυχώς υπάρχουν και μερικά ακόμα που, τουλάχιστον αυτή τη στιγμή, δεν είναι δυνατόν να θεωρηθούν σε ικανοποιητική κατάσταση. Το κυριότερο από αυτά είναι η κατάσταση στις Ένοπλες Δυνάμεις.


Ψωρολιγούρικα κουμμούνια, 
σε κατάσταση 
πλήρους ευδαιμονίας!
Ξεκινώ από το Πολεμικό μας Ναυτικό: Δεν έχω καμιά δυσκολία να προσυπογράψω την άριστη κατάσταση του ηθικού και της εκπαίδευσης των στελεχών και πληρωμάτων – και ομιλώ εξ ιδίας γνώσεως. Ομοίως όμως προσυπογράφω και τις τεράστιες ανησυχίες για την ανεπάρκεια και κατάσταση του υλικού του.

Ήδη προ τετραετίας, οι τότε αποστρατευθέντες ναύαρχοι Κ. Χρηστίδης (αρχηγός ΓΕΝ) και Κ. Μαζαράκης-Αινιάν (αρχηγός Στόλου) είχαν προειδοποιήσει ότι, προϊούσης της κρίσεως, το υλικό του Ναυτικού (αλλά και κατ’ αναλογία και των υπόλοιπων Ενόπλων Δυνάμεων) θα υφίστατο συνεχή απαξίωση και σειρά προβλημάτων άνευ της συνέχισης ισχυρής οικονομικής συμβολής του κράτους. Η ζοφερή αυτή κατάσταση επέρχεται τώρα πλέον και όλοι οι πολιτικοί μας είναι ανίκανοι να αντιληφθούν τη σημασία της για την εθνική μας ασφάλεια.

Αν ζούσε ο Αυλωνίτης θα έλεγε: 
Φάτε!.. Κι αν φάτε ξανά φάτε!.. 
Φάτε μέχρι να ξεράστε! Κι αν 
ξεράστε, ξανά φάτε! Τον άμπακο!
 Τώρα που είστε στα πράγματα,
 και λάδωσε το έντερό σας... 
Βρωμούσαν τα χνώτα σας από
10 χιλιόμετρα μακριά!.. Φάτε. 
Φάτε  και σκάστε!
Αντί να αποκαταστήσουν και να επεκτείνουν τουλάχιστον τη λειτουργική οικονομική ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων, ξοδεύουν υπερ-πολλαπλάσια ποσά σε ανούσιες προεκλογικές και δήθεν κοινωνικές ενισχύσεις. Το αποτέλεσμα είναι ότι ο Στόλος δίνει έναν άνισο αγώνα να παραμείνει αξιόμαχος. Αδυνατεί να αντιμετωπίσει, έστω σε επίπεδο εντυπώσεων, την τεράστια ανάπτυξη νέων τουρκικών μονάδων. Οι παραβιάσεις του εθνικού χώρου έχουν πλέον γίνει δευτέρα φύση στους ναυτικούς και στους αεροπόρους μας.

Τι είδους εθνικός χώρος-σουρωτήρι είναι αυτός, όπου ο σουλτάνος στέλνει τις δυνάμεις του να περιδιαβάζουν κάθε μέρα; Οι πολιτικοί μας είναι απόλυτα υπεύθυνοι, όχι μόνο γιατί δεν εξασφαλίζουν άμεσα τις αναγκαίες αμυντικές δαπάνες, αλλά και γιατί επί δεκαετίες ανέχονται μια απαράδεκτη κατάσταση που μόνο ζημιά προκαλεί στην αμυντική προσπάθεια της χώρας.
Ο πιο ηλίθιος των ηλιθίων! Και 
μάλιστα καθηγητής στην ηλι-
θιότητα! Εδώ... απαγγέλει Θου-
κυδίδη; Αν ζούσε ο Θουκυδί-
δης, θα τον είχε πάρει με το κο-
ντόξυλο! Ο άνθρωπος που, 
αν και δεν ήταν καλή η συμ-
φωνία των Πρεσπών, την ψή-
φισε! Μυαλό κουρκούτι, και ο-
μολογία ξεδιάτροπου γάϊδα-
ρου!
Εξηγούμαι: Ποιος ο λόγος ύπαρξης πολλών δεκάδων στρατοπέδων νότια της Κατερίνης, στρατοπέδων που είδαν τελευταία φορά επιχειρήσεις την εποχή του Χουρσίτ πασά και του Κιουταχή; Μα προφανώς για να τροφοδοτούν τις καφετέριες των πόλεων όπου εδρεύουν, για να μαζεύουν ψήφους οι πολιτικοί.
Ποιος ο λόγος να σταθμεύουν όλες οι μονάδες Ειδικών Δυνάμεων στις παραλίες της Αττικής και όχι στα νησιά μας και στον Έβρο; Μα φυσικά για να κοιμόμαστε στα σπίτια μας το βράδυ και να μην ξεβολευόμαστε και πολύ πολύ. Και όταν γίνει κάποιο επεισόδιο τύπου Ίμια στο μέλλον (που θα γίνει, μην αμφιβάλλετε), να κάνουμε καμιά-δυο μέρες να φτάσουμε στον τόπο της σύρραξης.

Για ποιο λόγο μένει όλος ο Στόλος του Πολεμικού Ναυτικού στον Ναύσταθμο της Σαλαμίνας; Δεν πήραν χαμπάρι οι πολιτικοί μας ότι ο στόλος του Ξέρξη έφυγε πριν από 2.500 χρόνια; Γιατί δεν είναι ο Στόλος στην Κρήτη ή στον Μούδρο; Βλάκες ήσαν ο Βενιζέλος και ο Κουντουριώτης;

Για ποιο λόγο το 50% των αμυντικών δαπανών αφορά το κόστος προσωπικού; Γιατί έχουμε δεκάδες ναυάρχους και πτεράρχους και εκατοντάδες στρατηγούς, εν ενεργεία, αλλά ιδίως αποστράτους από την ηλικία των 53-55 ετών;

Γιατί υποχρεώνονται το Ναυτικό και η Αεροπορία να ζητούν συνεχώς ενισχύσεις σε μικροποσά (σε σχέση με το μέγεθος του κρατικού προϋπολογισμού) από ιδιώτες; Είναι αυτό παράδειγμα σοβαρού κράτους που σέβεται τις Ένοπλες Δυνάμεις του, ιδίως σε περίοδο που υφίσταται ασφυκτική πίεση εναντίον των εθνικών του συμφερόντων;

Λίαρ Τζετ και άκρατη χλιδή,
για σκύβαλα κουτορνίθια!
Είναι ή δεν είναι θεότρελο, για γέλια και για κλάματα μαζί, να υπάρχει κανονισμός διαχείρισης προϋπολογισμού της λειτουργίας των Ενόπλων Δυνάμεων, όπου οι περίφημοι «κωδικοί» και η τυπολατρική γραφειοκρατία της διοίκησης επιτρέπουν στον αρχηγό και στους επιτελείς να έχουν μεγάλο απόθεμα για αγορά χαρτιού τουαλέτας, κανένα απόθεμα για αγορά οπλισμού και να μην μπορεί ο αρχηγός να αγγίξει το πρώτο ποσό για να αγοράσει ό,τι του λείπει από το δεύτερο; Ποιος λογικός Ελληνας μπορεί να καταλάβει αυτές τις γελοιότητες;
Τέλος, ποιος είναι ο λόγος που ο πρωθυπουργός και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν μπορούν να κλειστούν σε ένα δωμάτιο για 24 ώρες και να βγουν μόνο όταν έχουν αποφασίσει να εκταμιεύσουν μέσα σε μία εβδομάδα 1 δισ. ευρώ για τις άμεσες λειτουργικές ανάγκες των τριών Όπλων μας; 
Ο βήχας κι ο παράς δεν κρύβονται.
Κυβερνητικές μερσεντές σε 
παράταξη επιδείξεως!
Και να αφήσουν τους τρεις αρχηγούς και τον Α/ΓΕΕΘΑ να αποφασίσουν μόνοι τους πώς πρέπει να ξοδευτεί το ποσό αυτό; Με τα μυαλά που κουβαλάνε οι πολιτικοί μας, αλλά και την νοοτροπία αυτή που ανεχόμαστε όλοι, δεν υπάρχει περίπτωση να αποκτήσουμε ισχυρές και αξιόμαχες δυνάμεις, όσο και αν παραμυθιαζόμαστε μεταξύ μας. Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε την προτροπή του Ελευθέριου Βενιζέλου προς τον ναύαρχο Κουντουριώτη στην έξοδο του Στόλου στο Αιγαίο τις παραμονές των ένδοξων ναυμαχιών της Ελλης και της Λήμνου: «Η Ελλάς δεν απαιτεί από υμάς κύριε ναύαρχε απλώς να αποθάνητε υπέρ αυτής. Αυτό θα ήτο το ολιγότερο. Απαιτεί να νικήσετε!»
Εμείς πώς θα νικήσουμε; Από τις καφετέριες των στρατοπέδων ή από τα στρατόπεδα στο Μεγάλο Πεύκο;

* Ο κ. Πάνος Λασκαρίδης είναι πρόεδρος του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη.
[Σ.σ.σ.: Χάσατε τον ύπνο σας; 

Αχ, τι καλά... Αχ, τι καλά!..]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.